Köttfärsås på Sebastians vis
Här är en rätt som jag gjort X antal gånger under min tid här i Oslo:
1 Stor jävla lök!
400-500 g köttfärs
2 Feta burkar Champinjoner (helst hela)
1 burk crashed tomatoes
1 burk creme fraiche (hela ska i, ju fetare desto godare)
en tusch persilja
salt &pepper och mye pepper ska de va
igentligen så kan man ta dom kryddorna man har. Mitt kryddskåp är inte så exklusivt
1. fräs löken. Och ordet fräs är viktigt. det har jag lärt mig. Tillsätt färsen när du tycker att löken fått tillräckligt med färg.
2. Lägg i Champinjonerna, låt gärna dessa också få lite färg. I detta skede av prossesen ska det se ut såhär annars har du gjort fel:
3. Efter att detta fått ligga och fisa lite så häller du först på någon dl vatten. Sen häller du i tomaterna och creme fraichen. Detta får puttra ett tag.
Sen är den klar. Eventuellt kan den redas men jag tycker att det förstör smaken.
Ha de /Sebbe
1 Stor jävla lök!
400-500 g köttfärs
2 Feta burkar Champinjoner (helst hela)
1 burk crashed tomatoes
1 burk creme fraiche (hela ska i, ju fetare desto godare)
en tusch persilja
salt &pepper och mye pepper ska de va
igentligen så kan man ta dom kryddorna man har. Mitt kryddskåp är inte så exklusivt
1. fräs löken. Och ordet fräs är viktigt. det har jag lärt mig. Tillsätt färsen när du tycker att löken fått tillräckligt med färg.
2. Lägg i Champinjonerna, låt gärna dessa också få lite färg. I detta skede av prossesen ska det se ut såhär annars har du gjort fel:
3. Efter att detta fått ligga och fisa lite så häller du först på någon dl vatten. Sen häller du i tomaterna och creme fraichen. Detta får puttra ett tag.
Sen är den klar. Eventuellt kan den redas men jag tycker att det förstör smaken.
Ha de /Sebbe
Kommentarer
Trackback